Maharishi Mahesh Yogi, som har introduceret Transcendental Meditation verden over.
 Virkninger af TM
 Spørgsmål og svar
 Hvorfor er TM unik
 Forskning
 Rapport om
  øget livskvalitet
 TM og uddannelse
 TM i erhvervslivet
 TM og helbredet
 Forside
Foreningen for Transcendental Meditation, Mausingvej 16, DK-8620 Kjellerup, Denmark. Tel.: (+45) 70 130 230.

Nogle almindelige spørgsmål om TM:

 
Kan jeg lære TM, hvis jeg ikke kan koncentrere mig?

Der er mange, der tvivler på, om de vil være i stand til at meditere, enten fordi de mener, at de ikke kan sidde stille, eller ikke er i stand til at koncentrere sig. Men når de har lært TM, bliver de overraskede over, hvor let og uanstrengt det er.

   

 
Hvor meget tid kræver det?

Tyve minutter to gange om dagen. TM kan som regel indpasses i hverdagen uden de store ændringer i ens rutine. Man kan endda meditere i toget på vej til eller fra arbejde. Mange oplever, at den ekstra energi og klarhed, som de opnår med TM, ligefrem sparer dem tid.

   

 
Tager det lang tid at blive god til at meditere?

Tværtimod. Kurset varer én til to timer om dagen i fire på hinanden følgende dage. Derudover anbefaler vi, at man benytter sig af tilbuddet om tre måneders opfølgning. Det skal sikre, at man får det fulde udbytte af TM. Derefter kan man klare sig selv.

   

 
Kan alle lære TM? Jeg kan ikke lade være med at tænke.

Alle kan lære TM. Det er en meget enkel teknik, der får sindet til at falde til ro på en naturlig måde indtil det er helt stille, men alligevel helt vågent. Man skal ikke prøve på at holde op med at tænke.

   

 
Tager det lang tid, før man får resultater?

Langtidsvirkningerne af regelmæssig meditation bygges op over tid, men nye mediterende bemærker ofte, næsten med det samme, at de ser bedre ud og føler sig bedre tilpas.

   

 
Bliver jeg så rolig, at jeg bliver sløv?

Nej. Folk, der har et krævende arbejde, oplever, at TM mindsker stress og giver klarhed, perspektiv og energi. Der er også en gavnlig virkning på helbredet og bedre relationer til familie og venner.

   

 
Skal jeg studere en masse?

Overhovedet ikke. TM fordrer ingen intellektuel indsats. Alt, hvad du har brug for at vide, vil blive forklaret i et enkelt sprog i løbet af kurset.

   

 
Vil TM være et problem i forhold til min tro?

Nej. Udøvelsen er ikke i modstrid med nogen form for virkelighedsforståelse, hvad enten den er religiøs eller verdslig. Tværtimod oplever mange, at regelmæssig TM–udøvelse giver større klarhed til deres forståelse af tingenes sammenhæng.

   

 
Skal man recitere eller sidde i underlige stillinger?

Nej. Når man mediterer, sidder man bekvemt med lukkede øjne. For andre vil det se ud, som om man døser. Man kan for eksempel sagtens meditere i toget eller bussen.

   

 
Hvordan adskiller TM sig fra andre former for meditation?

Andre meditationsmetoder involverer enten koncentration (det vil sige anstrengelse) eller kontemplation (at tænke over noget), hvilket i begge tilfælde holder sindet aktivt. Transcendental Meditation er en fuldstændig naturlig og uanstrengt form for meditation.

   

 
Jeg har et dårligt helbred. Er det sikkert for mig
at meditere?

Ja, fuldstændig sikkert. TM er en naturlig teknik, og virkningerne af TM på helbredet er vidtrækkende og er blevet undersøgt i flere hundrede videnskabelige artikler. Hvis du er syg, anbefaler vi selvfølgelig, at du følger lægens råd.

   

 
Det lyder virkelig godt, men hvorfor bruger alle så ikke TM?

Faktisk er der mange tusinde mennesker i Danmark og millioner af mennesker over hele verden, der bruger Transcendental Meditation hver dag.

   

 
Passer TM overhovedet ind i en moderne vestlig livsstil?

Så afgjort! Jo mere travlt vi har, jo vigtigtigere er det, at vi tager os tid til at få ordentlig hvile – til at lade op.

   
Til top

Lær TM nu  • 
Tid og sted  • 
Kontakt  • 

Links:

Brug hjernen
bedre                          >>
Læs mere om forskning på AskThe­Doctors   >>
Hør DR1 radio
ud­sendel­sen:
"Fred i verden
be­gyn­der
med fred i
men­nes­kers
sind"                            >>
Læs mere om Trans­cen­dental Medi­tation (TM)
på engelsk              >>
Se vores nye
hjemmeside          >>